FAQ  •  Registrovat  •  Přihlásit se
  • menu
    obsah

Santander

Moderátor: ÚvěrovéPodvody.eu

<<

Ondrasimuss

Reputace: 0

Příspěvek 04 úno 2011 23:16

Santander

Zdravím všechny účastníky. Takže začnu jako nový uživatel na novém fóru :) . Má pár zlkušeností s touto firmou na poskytnutí leasingu (úvěru) na auto.... - bral jsem si ho v AAA (sice na ně každý nadává, ale co si budeme namlouvat, mají hodně velký výběr). Určitě bych vám na začátku rád sdělil na co se připravit bereteli si auto u tohoto autobazaru. Za
1. připravte se tak na 4 - 6 hodinové čekání při vyřizování a zpracování úvěru - několik ověřovacích telefonátů od santander
2. když už si domluvíte počet splátek atd... řeknete si maximum kolik chcete splácet, tak Vám předloží smlouvu s ohodně vyšší splátkou.... teď nastává doba smlouvání a zkracování poplatků... když už něco jakože usmlouváte, řeknou Vám ať se jdete posadit a čekat až Vás zavolaj.... to trvá další hodinu... pak si vás zavolaj, že teda manager svolil s nižší splátkou a bla bla bla.... ale ejhle... najednou se vám zvyšila doba splácení o rok (bohužel já si toho všimnul až dlouho po podpisu smlouvy :() tím v podstatě snížili splátku.... :!:
3. celý tento postup mají dobře promyšlený, protože kdo by chtěl čekat 5 hodin na své vysněné auto a když už ho vidí doma v garáži, tak couvnout kůli navýšení měsíční splátky o cca 30%?? Asi málokdo by měl tu chuť a své vysněné auto po 5 hodinách čekání tam nechat co?

Proto sem píšu zrovna tohle, abyste se připravili a věděli co očekávat. Myslím si, že jejich praktiky jsou docela neetické a využívají netrpělivosti a slabosti člověka, který prostě to auto chce :). Proto si dobře rozmyslete ještě před tím než tam jdete ZA KOLIK a na JAK DLOUHO!

Jinak tedy k tématu, od Santanderu už bych si nikdy NIC nevzal! Jsou to pěkní vydřiduši, pokud chcete ukončit smlouvu předčasně ( doplatit) napočítají vám i poplatky, které jiné banky nepočítají (dopočítají vám i procenta z úroku. néé do doby předčasného zaplacení, ale do doby smluvního konce. mimo t vám dopočítají i vedení a realizaci úvěru - to se taky jinde neplatí!) tzn, že ve výsledku vás to vyjde jen o pár tisíc míň, než kdyby jste platili regulerně až do konce... JENŽE! u jiných bank toto platit nemusíte resp např. 5% z dlužné částky na víc (GE), ale u Santanderu prostě není jiná možnost se toho zbavit... myslím si že je to od nich dost sprosté a nefér. A to nemluvím o jejich telfonické podpoře, z 5 telefonátů na oddělení plateb, se mi dostalo pouze jednou vstřícného jednání, jinak mě vždy "milá" paní odpálkovala pár naučenými větami a konec. To nemluvím o jejich zasílání povinného ručení - už 4x se mi stalo že mi vůbec nebylo doručeno, až teprve upomínkou...Jedinou výhodou, kterou jsem pocítil je to, že 1. upomínka je zdarma.

Tak nevím snad jsem toto téma pochopil správně a snad jsem Vás tu nenudil zbytečnýma řečma :). Pokud ano, prosím admina aby můj přispěvek smazal....
  • 0

<<

Janka

Reputace: 0

Příspěvek 06 úno 2011 21:37

Re: Santander

Máme s nimi tu samou zkušenost. Navíc jsme asi po dvou letech splácení chtěli úvěr u nich předčasně doplatit a oni nám ke všem těm procentům naúčtovali ještě deset tisíc pokutu za předčasné splacení!!! Teprv pak jsme pořádně prostudovali smlouvu a zjistili, že to tam mají černé na bílém. Po delším váhání jsme jim úvěr doplatili víceméně abysme od nich měli pokoj. A víc s touhle společností nechceme nic mít.
  • 0

Zpět na Vaše zkušenosti s půjčkou a úvěrem